Methods and workflow Celsus Music

Apr 14, 2020

Je wilt graag een eigen nummer maken dat je aan de wereld wilt laten horen? Hier kan ik je bij helpen! Het schrijven van een nummer komt voort uit inspiratie en uit een creatieve geest. Het gaat hier per slot van rekening om het maken van kunst. Ik wil het daarom ook “the Art of Music” noemen! En er is gelukkig niet een vaste formule die ervoor zorgt dat een nummer je raakt en zorgt dat je haar nog een keer wilt beluisteren. 

Toch zijn er aspecten aan het creëren van muziek die helpen een nummer “goed” te laten klinken. Wat komt er nou bij kijken voordat je een nummer volwaardig kunt beluisteren op Spotify, Youtube of I-tunes? Of zelfs een CD, LP of EP wilt uitbrengen?  Via een maandelijks blog leg ik uit hoe ik als muziekproducent dit creatieproces uitvoer. Dit muziek produceren bestaat uit een aantal hoofdprocessen welke ik separaat zal uitleggen. Het gaat hier om; 

a.componeren en produceren 

b.het opnemen

c.mixen en masteren

d.het uitbrengen, de release. 

In het eerste blog zal ik ingaan op het componeren en muziek produceren. Ik zal ook toelichten hoe ik als producer een voorbereiding tref om de regie te blijven houden op het creatieproces. 

Have fun reading!

Groet Celsus